Forfatter Feature

Her kan du læse lidt om de forskellige forfattere, som er blevet udgivet igennem Forlaget Ildanach.
Kan du lide deres værker, så kan du eventuelt følge dem på de angivne sociale medier, for på den måde at holde øje med deres fremtidige udgivelser.

R.H. Jørgensen

Rikke H. Jørgensen er på nuværende tidspunkt ved at færdiggøre sin kandidat i litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet med speciale i gysergenrens tiltrækning navnlig spøgelsesfortællingens. Hun havde sin debut med ”Sct Hans Skolen” i forlagets første gyserantologi Frygtelige Fynske Fortællinger I.

Udgivelser hos Ildanach: “Sct Hans Skolen” i Frygtelige Fynske Fortællinger I (2020), “Fru Virosa” i Frygtelige Fynske Fortællinger 2: Alt godt fra havet (2022)

Niels Kjærgaard

Niels Kjærgaard er født i 1993 i Herning, beliggende i det mørke Jylland. Han har altid læst en del og har derfor haft en naturlig interesse i selv at skrive og skabe egne universer. Genrerne fantasy, science fiction og gys tiltrækker ham mest. Hvis der tilmed kan krydres med humor og galskab bliver han ekstra glad.

Han har skrevet i mange år. Fra 2014 og frem begyndte han at få sine noveller udgivet hos forskellige forlag. Antallet stiger støt og en romanudgivelse er på vej.

Han drømmer om en dag at blive forfatter på fuldtid og at få superkræfter på deltid.

Udgivelser hos Ildanach: “Dobbelt halvstik” i Frygtelige Fynske Fortællinger I (2020), “Bøllebank på Planet Delta” og “Tankens kraft” i Årlige Uploads 202.1 Bind 1 (2020), “Besættelse” i Årlige Uploads 202.1 Bind 2 (2021), “Panzerchokolade” i Fantastiske Fabulationer I (2021), “Iglens mærke” og “Skadedyr” i Frygtelige Fynske Fortællinger 2: Alt godt fra havet (2022).

Facebook: Niels Kjærgaard Forfatter


Torben Magnild Husum

Torben Magnild Husum (f. 1969) er uddannet datamatiker og folkeskolelærer. Tidligere har han studeret musikvidenskab og filosofi i henholdsvis København og Århus.
Torben har bidraget med noveller til antologien “Lige under overfladen” fra Science Fiction Cirklen. Hans debutroman, “Thulesingulariteten”, udkom i august 2020.
Netop nu skriver Torben på efterfølgeren – “Orion-effekten”.

Udgivelser hos Ildanach: “Con Carne” i Årlige Uploads 202.1 Bind 2 (2021), “Før vi vågner” i Frygtelige Fynske Fortællinger 2: Alt godt fra havet (2022).

Facebook:
https://www.facebook.com/TorbenMagnildHusum

Instagram:
https://www.instagram.com/forfattertorbenhusum/

Goodreads:
https://www.goodreads.com/author/show/16521039.Torben_Magnild_Husum

Hjemmeside:
tomeske.dk – Forfatter Torben Magnild Husum

Anna Line Søgaard

Anna Line Søgaard, født 1989, er opvokset lidt udenfor Esbjerg og uddannet psykolog. I dag er hun bosiddende i Odense. Hun har fået udgivet en række noveller, og hendes debutroman ”Hjertevedhæng” udkom på Byens forlag i 2020. Hendes anden roman, ”Et vink med en pandekagevogn,” udkom i 2021. I dag fordeler hun sin tid mellem psykolog- og skrivearbejde.

Udgivelser hos Ildanach: “Usolidarisk” i Årlige Uploads 202.1 Bind 1 (2021)

Facebook: https://www.facebook.com/annalinesoegaard
Instagram: @anna.line.s
Hjemmeside: www.annalines.dk

Anders Olesen

Anders Olesen blev født 1983 i Brabrand. Han begyndte at dyrke science fiction og horror som barn, da hans storesøster introducerede ham til filmene, Alien og Nærkontakt af tredje grad, og fascinationen holdt ved med Stephen King som litterært forbillede, da han begyndte at skrive i teenageårene. Uddannelsen som folkeskolelærer vækkede interessen for de mere psykologiske og kulturelle lag i genren, og i hans noveller har han derfor også haft et særligt fokus på menneskelige relationer, foruden tematikkerne køn, social og biologisk arv.  I de senere år har Anders Olesen forsøgt at udforske alderdommen som fænomen gennem kunsten, særligt i lyrik, musik og billedkunst. 

Udgivelser hos Ildanach: “Virus” i Årlige Uploads 202.1 Bind 1 (2021)

Flemming Johansen

Flemming Johansen (født i 1969) er uddannet ingeniør, og arbejder til dagligt med udvikling af elektronik og software. Fritiden bruges gerne i selskab med bøger, som altid har fascineret ham, og er det ikke lige bøger, så hjælper han gerne til på det lokale musikspillested. I starten af 10’erne begyndte han selv at skrive små historier, primært i genrerne horror, SciFi og fantasy, gerne krydret med lidt humor. Skrivningens univers har siden fanget ham, og i 2016 udkom hans første novelle ”Utak er verdens løn”. Siden debuten er det blevet til en håndfuld noveller, og ”Skindød” er den første hos forlaget Illdanach.

Udgivelser hos Ildanach: “Skindød” i Årlige Uploads 202.1 Bind 1 (2021)

A. Silvestri

Siden 2008 har A. Silvestri ikke ligget på den lade side. Han har fået 80+ enkeltstående tekster udgivet, og har ved siden af fået udgivet 17 bøger, senest novellesamlingen Næsten her. Horror er en af de genrer, han gør en del i, han er ydermere formand for Dansk Horror Selskab og for et par år siden designede han et undervisningsforløb om horror til portalen Clio. Han har modtaget Niels Klim-prisen fire gange og er nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse 2020 for rammeromanen Tre. På forlaget Ildanach medvirker han i antologien Frygtelige Fynske Fortællinger I. 

A. Silvestri (f.1977) er forfatter, foredragsholder og ret flink. Han skriver i alle genrer, er modtager af legat fra Statens Kunstfond, underviser under huskunstnerordningen, firedobbelt vinder af Niels Klim-prisen og foretrækker en kold øl fremfor vin. Siden 2008 har han fået udgivet 17 selvstændige værker, senest novellesamlingen Næsten her, har medvirket i 80+ udgivelser og er oversat til engelsk, russisk og kinesisk. Han ville ønske, at han havde en kat, men synes det er synd, at holde kæledyr i en lejlighed i København.

Udgivelser hos Ildanach: “Havet, sneen, himlen” i Frygtelige Fynske Fortællinger I (2020), “Vejrvandrer” i Fantastiske Fabulationer I (2021), “Enebærodde” i Frygtelige Fynske Fortællinger 2: Alt godt fra havet (2022)

Hjemmeside: https://amdisilvestri.com
Instagram: https://www.instagram.com/authorsilvestri/
Twitter: https://twitter.com/authorsilvestri
Profil: http://www.danskforfatterforening.dk/medlemmer/silvestri.aspx

Helle Perrier

Helle Perrier (f.1977) er uddannet i litteraturvidenskab og anvendt visuel kommunikation. Hun er opvokset på Fyn men bor i dag i Kolding. Helle interesserer sig primært litteratur i spændingsfeltet mellem action og eftertænksomhed, hun er af den faste overbevisning, at man godt kan skrive noget, der indeholder begge dele. Hun er også vildt begejstret for gode gys og science fiction. Helle er passioneret brætspiller og gamer, hvilket kommer til udtryk i hendes første bøger – en serie af gamerbøger.

Udgivelser hos Ildanach: “Retfærdighed” i Årlige Uploads 202.1 Bind 1 (2021)

Hjemmeside: www.helleperrier.dk

Sophie Vahl

Sophie er født i 1987. Hun er vokset op i Svendborg, men er nu bosat i København. Interessen for at skrive, startede allerede i folkeskolen, hvor skriveopgaver var noget hun glædede sig til at lave. Først efter to endte uddannelser som hhv. Bibliotekar og Kontorassistent, har skriveriet for alvor fået plads. Favoritgenrerne er fantasy, gys og science-fiction, som oftest er det der tys til, både når hun skriver, læser og ser film. Sophie debuterede som forfatter med novellen ‘Molly?’ i Frygtelige Fynske Fortællinger I.

Udgivelser hos Ildanach: “Molly?” i Frygtelige Fynske Fortællinger I (2020), “Sundfarten” i Frygtelige Fynske Fortællinger 2: Alt godt fra havet (2022)

Facebook: https://m.facebook.com/SophieVahlForfatter/
Instagram: https://www.instagram.com/svahln/

Karsten Brandt-Knudsen

Karsten Brandt-Knudsen er født i 1983 og bor i Tølløse med sin familie. Han skriver bredt indenfor den fantastiske genre, men cirkulerer hovedsageligt omkring det groteske. Siden sin debut med novellen “Farmer” i antologien Sandsynlighedskrydstogt udgivet af Science Fiction Cirklen, er hans noveller blevet udgivet i forskellige antologier, magasiner og på online platforme. Hans debutroman, Dan lærer at leve, udkommer i 2021 på forlaget Enter Darkness.

Udgivelser hos Ildanach: “Det gamle teglværk” i Frygtelige Fynske Fortællinger I (2020), “Jaget” og “Uvirkelige virkelighed” i Årlige Uploads 202.1 (2021), “Fantasiens grænser” i Fantastiske Fabulationer I (2021), “Sten, stumper og det salte havskum” i Frygtelige Fynske Fortællinger 2: Alt godt fra havet (2022)

Facebook: Karsten Brandt-Knudsen – Forfatterside
Instagram: Karsten Brandt-Knudsen

Astrid Næraa

Astrid Næraa er læge og har skrevet skønlitteratur siden hun var 12 år gammel. Hun svor med sin lige så skrivelystne kusine, at hun ville have udgivet sit livsværk af en fantasyroman før hun fyldte 18, men det var først som 28-årig hun fik sin forfatterdebut ved Forlaget Ildanach med novellen “ἐπίσκοπον (Episkopon)”.
Den umættelige læse- og skrivelyst gjorde hende som 14-årig til den yngste børnebogsanmelder på siden fortaellingen.dk, og da hun sluttede som 18-årig havde hun 60 anmeldelser under bæltet plus et interview med sit kæmpeidol Cecilie Eken. Astrid har en forkærlighed for fantasy og har primært skrevet og delt fantasyromanuddrag på sin skriveblog “Skriveriet”, men et skrivekursus på gymnasiet medførte mere dystre, socialrealistiske tekster, der måske har inspireret stilen i debutnovellen.
“ἐπίσκοπον (Episkopon)” er den første novelle og det første stykke sci-fi-litteratur hun nogensinde har skrevet. Det næste store projekt er en graphic novel i samme univers.

Udgivelse hos Ildanach:  “ἐπίσκοπον (Episkopon)” i Årlige Uploads 202.1

https://skriveriet.wordpress.com/

http://fortaellingen.dk/anmeldelse/author/astrid

Dmitri Burdykin

Dmitri Burdykin er født i 1980 i et land, som godt et årti senere fik sin selvstændighed og blev kendt som Ukraine. Som 12-årig kom han til Danmark sammen med sine forældre.
Lige siden barndommen har Dmitri elsket litteratur og været fascineret af teknologi. Måske har det noget at gøre med, at hans mor har en universitetsgrad i litteraturvidenskab og hans far var ingeniør og opfinder. Det har i hvert fald aldrig skortet på Georg Gearløs-agtige himstregimser og læssevis af bøger i hans barndomshjem.
Dmitri er selv uddannet som ingeniør. Desværre er han ikke selv i besiddelse af ’opfindergenet’. Til gengæld arbejder han med at gøre andre opfinderes gode ideer til aktiver.
Hvad angår skønlitteratur, har Dmitri en bred smag. Men science fiction har altid stået hans hjerte nærmest. Ikke kun pga. hans interesse for teknologi, men nok især fordi det er en genre, hvor fantasien virkelig kan få luft under vingerne.
Dmitri har fået udgivet en håndfuld noveller, heriblandt i Science Fiction Cirklens antologier ”Lige under overfladen 15” og ”16”.
På Dmitris hjemmeside kan du stifte bekendtskab med flere af hans noveller, som er tilgængelige i fuld længde.

Udgivelser hos Ildanach: “Federal Cargo – Din vej til stjernerne” i Årlige Uploads 202.2

Hjemmeside: www.dmitriburdykin.wordpress.com